Bigos wegetariański. Smakowita wersja polskiego klasyku
Bigos kojarzy nam się raczej z ciężkim mięsnym daniem. Jednak równie dobrze możemy przygotować wersję warzywną. Będzie równie smacznie. Łapcie przepis na wegetariański bigos z pieczarkami i papryką. Zapewniamy, że będzie pysznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- pół główki białej kapusty
- po dużej marchewce, pietruszce
- i porze
- mały seler
- 10 dag pieczarek
- 4 strąki papryki konserwowej
- przecier pomidorowy
- ząbek tu wstaw treść
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
- Kapustę pokroić, zagotować, osączyć z wody. Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por pokroić w krążki, a pieczarki w plasterki.
- Kapustę, włoszczyznę i pieczarki przełożyć do rondla z olejem
- i udusić.
- Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz przecier pomidorowy i posiekany lub przepuszczony przez praskę czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze