Trwa ładowanie...
d2grf6g
26-11-2020 10:22

Bigos wegetariański. Smakowita wersja polskiego klasyku

Przepis

Bigos kojarzy nam się raczej z ciężkim mięsnym daniem. Jednak równie dobrze możemy przygotować wersję warzywną. Będzie równie smacznie. Łapcie przepis na wegetariański bigos z pieczarkami i papryką. Zapewniamy, że będzie pysznie.

d2grf6g
2.8
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Rodzaj diety:
Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • pół główki białej kapusty
  • po dużej marchewce, pietruszce
  • i porze
  • mały seler
  • 10 dag pieczarek
  • 4 strąki papryki konserwowej
  • przecier pomidorowy
  • ząbek tu wstaw treść
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Przepis
  • Kapustę pokroić, zagotować, osączyć z wody. Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por pokroić w krążki, a pieczarki w plasterki.
  • Kapustę, włoszczyznę i pieczarki przełożyć do rondla z olejem
  • i udusić.
  • Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz przecier pomidorowy i posiekany lub przepuszczony przez praskę czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Bigos wegetariański. Smakowita wersja polskiego klasyku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2grf6g
d2grf6g
d2grf6g
d2grf6g
Więcej tematów
d2grf6g