Trwa ładowanie...
d2zz365
d2zz365

Bigos warzywny

Przepis

Bigos kojarzy nam się raczej z ciężkim mięsnym daniem. Jednak równie dobrze możemy przygotować wersję warzywną. Będzie równie smacznie. Łapcie przepis na wegetariański bigos z pieczarkami i papryką. zapewniamy, że będzie pysznie.

2.8
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Bigos warzywny
123
Składniki
  • pół główki białej kapusty
  • po dużej marchewce, pietruszce
  • i porze
  • mały seler
  • 10 dag pieczarek
  • 4 strąki papryki konserwowej
  • przecier pomidorowy
  • ząbek tu wstaw treść
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Przepis

Kapustę pokroić, zagotować, osączyć z wody. Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por pokroić w krążki, a pieczarki w plasterki. Kapustę, włoszczyznę i pieczarki przełożyć do rondla z olejem
i udusić. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz przecier pomidorowy i posiekany lub przepuszczony przez praskę czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Bigos warzywny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2zz365
d2zz365
d2zz365
d2zz365
Więcej tematów
d2zz365