Trwa ładowanie...
d2crc6u

Wigilijna papryka faszerowana

Przepis

Czerwona papryka faszerowana bryndzą to danie inspirowane bułgarską kuchnią. Z powodzeniem sprawdzi się jednak również na wigilijnym stole. Wypróbujcie przepis i zaskoczcie swoich najbliższych.

3.1
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 duże strąki czerwonej papryki
  • 20 dag bryndzy
  • 125 ml śmietany
  • mielona słodka papryka
  • pieprz i sól do smaku
  • pęczek drobno posiekanego szczypiorku
Przepis
  • Strąki papryki opłukać, naciąć wierzchołek, oczyścić z nasion.
  • Bryndzę utrzeć ze śmietaną na pulchną masę, dodać drobniutko posiekany szczypiorek.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Tak przygotowaną pastą napełnić strąki papryki.
  • Do bryndzy możemy też dodać małą puszkę sardynek lub szprotek w oleju (uprzednio obranych ze skórki i większych ości).

Przepis dodał użytkownik karolciiia015

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wigilijna papryka faszerowana
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2crc6u

Podziel się opinią

Share
d2crc6u
d2crc6u
d2crc6u
d2crc6u
Więcej tematów
d2crc6u