Wigilijna papryka faszerowana
Czerwona papryka faszerowana bryndzą to danie inspirowane bułgarską kuchnią. Z powodzeniem sprawdzi się jednak również na wigilijnym stole. Wypróbujcie przepis i zaskoczcie swoich najbliższych.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- Strąki papryki opłukać, naciąć wierzchołek, oczyścić z nasion.
- Bryndzę utrzeć ze śmietaną na pulchną masę, dodać drobniutko posiekany szczypiorek.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Tak przygotowaną pastą napełnić strąki papryki.
- Do bryndzy możemy też dodać małą puszkę sardynek lub szprotek w oleju (uprzednio obranych ze skórki i większych ości).
Przepis dodał użytkownik karolciiia015
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze