Proste szaszłyki z grilla. Kolorowe i pyszne
Grillowane szaszłyki są proste i szybkie do zrobienia. Można je przygotować zarówno na klasycznym grillu jak w elektrycznym opiekaczu. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Filet z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki i zamarynować w ulubionych przyprawach (u mnie sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka). Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie przez ok. 30 min. Na patyczki nabijać kolejno paprykę, cebulę białą i czerwoną, cukinię wcześniej oprószoną solą i ziołami prowansalskimi.
Piec w piekarniku 30-40 min w 180 stopniach. Polecam położyć wykałaczki na blaszkę tak, aby mięso i dodatki wisiały w powietrzu. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami - obsypane solą i przyprawa do ziemniaków i pieczone w opiekaczu beztłuszczowym.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze