Trwa ładowanie...
d23lf3f
d23lf3f

Proste szaszłyki z grilla. Kolorowe i pyszne

Przepis

Grillowane szaszłyki są proste i szybkie do zrobienia. Można je przygotować zarówno na klasycznym grillu jak w elektrycznym opiekaczu. Przepis z bloga "zGotowana Paula".

5.0
(1 głos)
Oceń:
d23lf3f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Zdjęcie
zGotowana Paula
Składniki
  • pierś z kurczaka
  • czerwona papryka
  • cebula biała i czerwona
  • cukinia
  • sól i pieprz
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do kurczaka
Przepis

Filet z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki i zamarynować w ulubionych przyprawach (u mnie sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka). Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie przez ok. 30 min. Na patyczki nabijać kolejno paprykę, cebulę białą i czerwoną, cukinię wcześniej oprószoną solą i ziołami prowansalskimi. Piec w piekarniku 30-40 min w 180 stopniach. Polecam położyć wykałaczki na blaszkę tak, aby mięso i dodatki wisiały w powietrzu. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami - obsypane solą i przyprawa do ziemniaków i pieczone w opiekaczu beztłuszczowym.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Proste szaszłyki z grilla. Kolorowe i pyszne
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d23lf3f

Podziel się opinią

7
Share
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f