Trwa ładowanie...
d4fqtzi

Prosta i szybka surówka z porów i jabłek. Najlepszy dodatek do obiadu

Przepis

Surówka z porów i jabłek to doskonały dodatek do obiadu. Jeśli liczysz kalorie, możesz zastąpić majonez jogurtem lub śmietaną. Surówka będzie też świetnie smakowała z sosem winegret na bazie oliwy z oliwek i soku z cytryny.

d4fqtzi
2.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 3 duże pory
  • 3 średnie jabłka
  • sól, pieprz
  • cukier
  • 1/2 szkl. majonezu lub jogurtu naturalnego
Przepis
  • Pory umyć, przekroić wzdłuż, opłukać i pokroić w cienkie krążki.
  • Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki połączyć z majonezem, przyprawić.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Prosta i szybka surówka z porów i jabłek. Najlepszy dodatek do obiadu
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d4fqtzi
d4fqtzi
d4fqtzi
d4fqtzi
d4fqtzi
Więcej tematów
d4fqtzi