Prosta i szybka surówka z porów i jabłek. Najlepszy dodatek do obiadu
Surówka z porów i jabłek to doskonały dodatek do obiadu. Jeśli liczysz kalorie, możesz zastąpić majonez jogurtem lub śmietaną. Surówka będzie też świetnie smakowała z sosem winegret na bazie oliwy z oliwek i soku z cytryny.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Pory umyć, przekroić wzdłuż, opłukać i pokroić w cienkie krążki.
- Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki połączyć z majonezem, przyprawić.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze