Aromatyczne papryczki w oliwie. Przekąska w śródziemnomorskim stylu - Przepis

Trwa ładowanie...
Fresh and healty appetizers: stuffed sweet peppers iStock
Podziel się

Marynowane papryczki to świetna przekąska na imprezę. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a smak zachwyca. Papryczki cherry to jedna z łagodniejszych odmian chili. Świetnie nadają się do faszerowania.

Składniki
  • 12-15 papryczek cherry,
  • 100 g sera feta,
  • 50 g kremowego białego serka,
  • 6 ząbków czosnku,
  • kilka gałązek świeżego tymianku,
  • sól, pieprz,
  • oliwa z oliwek.
Przepis

Papryczki oczyść z gniazd nasiennych. Wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 min. Następnie wyjmij je, odsącz z nadmiaru wody i osusz. Sery połącz na gładką masę. dopraw solą i pieprzem. Papryczki nadziewaj masa serową przy użyciu rękawa cukierniczego. Na dnie słoika umieść czosnek i tymianek. W garnku podgrzej oliwę (uważaj, by jej nie przypalić). Zalej papryczki oliwą, zakręć mocno i odstaw na kilka dni.

Zobacz też: Cudowne właściwości pomidorów

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne