Aromatyczne papryczki w oliwie. Przekąska w śródziemnomorskim stylu
Marynowane papryczki to świetna przekąska na imprezę. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a smak zachwyca. Papryczki cherry to jedna z łagodniejszych odmian chili. Świetnie nadają się do faszerowania.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 12-15 papryczek cherry,
- 100 g sera feta,
- 50 g kremowego białego serka,
- 6 ząbków czosnku,
- kilka gałązek świeżego tymianku,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek.
Papryczki oczyść z gniazd nasiennych. Wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 min. Następnie wyjmij je, odsącz z nadmiaru wody i osusz. Sery połącz na gładką masę. dopraw solą i pieprzem. Papryczki nadziewaj masa serową przy użyciu rękawa cukierniczego. Na dnie słoika umieść czosnek i tymianek. W garnku podgrzej oliwę (uważaj, by jej nie przypalić). Zalej papryczki oliwą, zakręć mocno i odstaw na kilka dni.
Zobacz też: Cudowne właściwości pomidorów
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze