Trwa ładowanie...
d2et8q7
d2et8q7

Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa

Przepis

Damian Kordas przygotował inspirujący przepis na pieczarki z kremowym farszem. To modna, nowoczesna przekąska, idealna na imprezę, wieczór ze znajomymi czy szybką kolację.

2.9
(7 głosów)
Oceń:
d2et8q7
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Zdjęcie
Materiały prasowe
Składniki
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 3 trójkąciki sera kremowego np. Hochland z krążka Grzybobranie
  • świeży szczypiorek
  • masło klarowane
  • 100 g bułki tartej
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • kiść czerwonych winogron bezpestkowych
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Przepis

Na maśle klarowanym przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia. Na sam koniec dodaj serki kremowe, smaż do momentu rozpuszczenia; oraz posiekany szczypiorek i dopraw wszystko solą i pieprzem. Wytnij ogonki z pieczarek i do każdej przełóż farsz. Wierzch posyp bułką tartą. Tak przygotowane pieczarki przełóż do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrop oliwą z oliwek i zapiekaj przez około 10-12 minut w 180 stopniach.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2et8q7

Podziel się opinią

19
2
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d2et8q7
d2et8q7
d2et8q7
d2et8q7
d2et8q7