Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa
Damian Kordas przygotował inspirujący przepis na pieczarki z kremowym farszem. To modna, nowoczesna przekąska, idealna na imprezę, wieczór ze znajomymi czy szybką kolację.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
- 6 dużych pieczarek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 3 trójkąciki sera kremowego np. Hochland z krążka Grzybobranie
- świeży szczypiorek
- masło klarowane
- 100 g bułki tartej
- 20 pomidorków koktajlowych
- kiść czerwonych winogron bezpestkowych
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Na maśle klarowanym przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia. Na sam koniec dodaj serki kremowe, smaż do momentu rozpuszczenia; oraz posiekany szczypiorek i dopraw wszystko solą i pieprzem. Wytnij ogonki z pieczarek i do każdej przełóż farsz. Wierzch posyp bułką tartą. Tak przygotowane pieczarki przełóż do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrop oliwą z oliwek i zapiekaj przez około 10-12 minut w 180 stopniach.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze