ycipk-45623x
ycipk-45623x

Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa

Przepis

Damian Kordas przygotował inspirujący przepis na pieczarki z kremowym farszem. To modna, nowoczesna przekąska, idealna na imprezę, wieczór ze znajomymi czy szybką kolację.

Trwa ładowanie...
ycipk-45623x
Zdjęcie Materiały prasowe
Podziel się
Składniki
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 3 trójkąciki sera kremowego np. Hochland z krążka Grzybobranie
  • świeży szczypiorek
  • masło klarowane
  • 100 g bułki tartej
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • kiść czerwonych winogron bezpestkowych
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Przepis

Na maśle klarowanym przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia. Na sam koniec dodaj serki kremowe, smaż do momentu rozpuszczenia; oraz posiekany szczypiorek i dopraw wszystko solą i pieprzem. Wytnij ogonki z pieczarek i do każdej przełóż farsz. Wierzch posyp bułką tartą. Tak przygotowane pieczarki przełóż do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrop oliwą z oliwek i zapiekaj przez około 10-12 minut w 180 stopniach.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-45623x
ycipk-45623x