Trwa ładowanie...
d37r1lv
oprac. Katarzyna Gileta
28-01-2021 11:48

Przepis na chrupiące kotlety. Nie poczujesz, że nie ma w nich mięsa

Przepis

Kotlety wcale nie muszą być zrobione z mięsa. Złociste kotleciki z selera są sycące i naprawdę smaczne. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a składniki potrzebne do tego przepisu znajdą się w każdej kuchni.

d37r1lv
4.1
(19 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • duży seler
  • 1/4 szklanki tartej bułki
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Seler wyszoruj, obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do salaterki, dodaj tartą bułkę, wbij jajka, przypraw solą i pieprzem.
  • Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Masa powinna być gęsta - jeśli taka nie jest, dodaj jeszcze trochę tartej bułki.
  • Formuj kotleciki, obtaczaj je w tartej bułce i smaż na gorącym oleju ze wszystkich stron na złoto.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Przepis na chrupiące kotlety. Nie poczujesz, że nie ma w nich mięsa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d37r1lv

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d37r1lv
d37r1lv
d37r1lv
d37r1lv
Więcej tematów
d37r1lv