Przepis na chrupiące kotlety. Nie poczujesz, że nie ma w nich mięsa
Kotlety wcale nie muszą być zrobione z mięsa. Złociste kotleciki z selera są sycące i naprawdę smaczne. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a składniki potrzebne do tego przepisu znajdą się w każdej kuchni.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
- Seler wyszoruj, obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do salaterki, dodaj tartą bułkę, wbij jajka, przypraw solą i pieprzem.
- Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Masa powinna być gęsta - jeśli taka nie jest, dodaj jeszcze trochę tartej bułki.
- Formuj kotleciki, obtaczaj je w tartej bułce i smaż na gorącym oleju ze wszystkich stron na złoto.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze