Przepis na chrupiące kotlety. Nie poczujesz, że nie ma w nich mięsa
Kotlety wcale nie muszą być zrobione z mięsa. Złociste kotleciki z selera są sycące i naprawdę smaczne. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a składniki potrzebne do tego przepisu znajdą się w każdej kuchni.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Seler wyszoruj, obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do salaterki, dodaj tartą bułkę, wbij jajka, przypraw solą i pieprzem.
- Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Masa powinna być gęsta - jeśli taka nie jest, dodaj jeszcze trochę tartej bułki.
- Formuj kotleciki, obtaczaj je w tartej bułce i smaż na gorącym oleju ze wszystkich stron na złoto.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl