Surówka z porów w śmietanie. Doskonale pasuje do obiadu
Przepyszna surówka z pora do obiadu. Jest bardzo szybka i prosta do przygotowania. Warto ją przygotować, by urozmaicić tradycyjny rodzinny obiad. Będzie świetnie pasować do ziemniaczanego puree i kotletów mielonych.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Rodzaj diety: |
- Pory dokładnie umyć, pokroić w plasterki. Umyte jabłko i marchewkę obrać, zetrzeć na tartce o dużych oczkach, dodać do porów i wymieszać ze szczypiorkiem.
- Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze