Zupa krem z pieczarek
ta zupa jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Sprawdzi się, kiedy lodówka świeci pustkami lub po prostu masz niewiele czasu na gotowanie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Rodzaj diety: |
- Pieczarki myję, kroję na pół, blenduję przez ok. 3 minuty. Następnie przekładam do garnka, wlewam wodę, mleko, dodaję kostkę warzywną, wsypuję sól i gotuję.
- Śmietanę rozrabiam z serkiem topionym oraz mąką, hartuję i wlewam do zupy. Doprowadzam do wrzenia i gotowe.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze