Galaretka z drobiu
Drobiowa galaretka jest znacznie delikatniejsza od klasycznych zimnych nóżek. Bardzo dobrze smakuje z odrobiną soku z cytryny i świeżym pieczywem. Taka przystawka świetnie sprawdzi się na świątecznym przyjęciu. Jeśli macie więcej czasu, możecie przygotować bulion zamiast używać kostek rosołowych. Wiem, że ten produkt budzi wiele kontrowersji.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Skrzydełka umyć, włożyć do garnka, zalać 2,5 litrami wody. Gotować, aż będą miękkie. Do garnka dodać marchewkę i liście selera i pora. Jak się woda zagotuje, wrzucić 3 kostki rosołowe. Ugotowane mięso obrać. Pokroić marchewkę. Mięso i marchewkę rozłożyć do salaterek. Rosół zagotować i dodać namoczoną w niewielkiej ilości przegotowanej wody żelatynę. Gorący rosół wlać do salaterek. Gdy galaretka ostygnie, wstawić do lodówki.
Przepis dodał użytkownik KuchniaGosi
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze