Trwa ładowanie...
d1m2mk4
d1m2mk4

Makaronowe muszle z pieczarkami

Przepis

- Są dobrym pomysłem na imprezową, świąteczną lub sylwestrową przystawkę. Muszle można podać tak, jak na zdjęciu w towarzystwie sałaty lub posypać mozzarellą i zapiec tuż przed przyjściem gości - pisze Joanna, autorka bloga "O pietruszka!".

2.9
(32 głosy)
Oceń:
d1m2mk4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
Makaronowe muszle z pieczarkami
o pietruszka!
Składniki
  • 300 g dużych muszli makaronowych
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • łyżka oleju
  • 100 g mozzarelli + 50 g jeśli chcesz je zapiec
Przepis

Ugotuj muszle, w zależności od producenta, u mnie 10 minut. Pokrój drobno cebulę, podsmaż. Dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki i poczekaj, aż cała woda odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Do gorących pieczarek dosyp mozzarellę (pokrojoną w w drobną kostkę lub startą) i połącz z pieczarkami. Napełnij muszle. Podaj.

Jeśli chcesz podać je późnej, na ciepło, to połóż napełnione muszle w foremce. Posyp każdą muszlę mozzarellą i zapiecz w 180 stopniach przez 10 minut lub, aż ser się rozpuści

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d1m2mk4
Makaronowe muszle z pieczarkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

161
9
Share
d1m2mk4
d1m2mk4
d1m2mk4
d1m2mk4
d1m2mk4