Trwa ładowanie...
d2e33ed
d2e33ed

Wigilijna kapusta

Przepis

Nie wyobrażam sobie tradycyjnej wigilijnej wieczerzy bez kapusty z grzybami. To jedna z moich ulubionych potraw. Najlepszą robi moja babcia - doprawia ją liściem laurowym i zielem angielskim. Od paru lat dodaje także suszone śliwki, które świetnie komponują się z kwaśną kapustą.

5.0
(1 głos)
Oceń:
d2e33ed
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Wigilijna kapusta
Shutterstock
Wigilijna kapusta
Składniki
Przepis

Kapustę wypłukać, pokroić i ugotować. Grzyby wcześniej namoczyć, ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć z wody przestudzić i pokroić. Na patelni rozgrzać margarynę i poddusić na niej grzyby ok. 6-7 minut, dodać drobno posiekaną cebulę i udusić. Do odcedzonej gorącej kapusty dodać grzyby z cebulą doprawić pieprzem i solą i gotowe.

Przepis dodał użytkownik mirka223

Wigilijna kapusta
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2e33ed

Podziel się opinią

Share
d2e33ed
d2e33ed

d2e33ed
d2e33ed
d2e33ed