Trwa ładowanie...
d2lff7n
d2lff7n

Przyjęcia i imprezy

Przyjęcia i imprezy - przepisy 123

Urodziny, imieniny, chrzciny, święta… okazji do świętowania jest dużo. Żeby czas spędzony w gronie najbliższych był jeszcze milszy, warto przygotować coś pysznego do jedzenia. Zobacz, co warto podać na przyjęciach i imprezach.

Przyjęcia i imprezy to świetna okazja do tego, by spędzić czas razem z rodziną bądź przyjaciółmi. Lubimy spotykać się przy okazji oficjalnych uroczystości, takich jak urodziny, święta, chrzciny czy komunie, ale także zwykła piątkowa impreza może być wartościowym czasem, jeśli tylko spędzimy go w gronie osób, na których nam zależy. Bez względu na to, jaki charakter będzie miało nasze spotkanie, zawsze warto przygotować coś do jedzenia.

Imprezowe przekąski – co przygotować
Jeśli jesteśmy gospodarzami to jasne, że będziemy starali się ugościć naszych gości jak najlepiej, dlatego ważne jest, by mieć pewność, że każdy z nich będzie mógł coś zjeść. Jeśli wiemy, że wśród naszych znajomych są wegetarianie lub weganie, zadbajmy o to, by na stole pojawiły się dania bezmięsne lub te bez dodatku produktów odzwierzęcych. Bardzo łatwo przygotować jedną imprezową potrawę w dwóch wersjach, a najlepszym kulinarnym sposobem na imprezę będą dania na zimno.

Świetnie zdadzą egzamin tortille i wrapy, które możemy wypełnić zarówno nadzieniem mięsnym, jak i tym warzywnym. Tortille możemy je pokroić, a następnie w oddzielone kawałki wbić wykałaczki. Wtedy takie sycące danie będzie miało formę pysznej przekąski.

Bardzo dobrym pomysłem będzie także zaserwowanie sałatki, którą każdy z gości będzie mógł sobie nałożyć na swój talerz. Wystarczy dobrze ją doprawić, podać świeży chleb i każdy z gości będzie zadowolony, a my będziemy mogli skupić się na rozmowach i wspólnym spędzaniu czasu.

Przyjęcie – co przygotować do jedzenia
Jeśli organizujemy oficjalne przyjęcie, warto zadbać o bardziej dopracowane dania i ich podanie. Klasycznie nasze przyjecie powinno składać się z przystawki, zupy, dania głównego oraz deseru. Nie zapomnijmy też o poczęstowaniu naszych gości napojami. Jeśli planujemy podawać alkohol, dokładnie sprawdźmy, czy zaserwujemy go w odpowiednim szkle. Bywają osoby, które są bardzo wyczulone na tym punkcie. Zadbajmy też o to, by nasze dania były różnorodne, ale jednocześnie stanowiły spójną całość. To bardzo ważne, by nie podawać samych ciężkostrawnych potraw lub jedynie lekkich sałatek.

Przepisy

d2lff7n
d2lff7n
d2lff7n
d2lff7n
d2lff7n
d2lff7n
Więcej tematów
d2lff7n