Trwa ładowanie...
d29sq95

Przyjęcia i imprezy

123
Źródło: 123

Urodziny, imieniny, chrzciny, święta… okazji do świętowania jest dużo. Żeby czas spędzony w gronie najbliższych był jeszcze milszy, warto przygotować coś pysznego do jedzenia. Zobacz, co warto podać na przyjęciach i imprezach.

Przyjęcia i imprezy to świetna okazja do tego, by spędzić czas razem z rodziną bądź przyjaciółmi. Lubimy spotykać się przy okazji oficjalnych uroczystości, takich jak urodziny, święta, chrzciny czy komunie, ale także zwykła piątkowa impreza może być wartościowym czasem, jeśli tylko spędzimy go w gronie osób, na których nam zależy. Bez względu na to, jaki charakter będzie miało nasze spotkanie, zawsze warto przygotować coś do jedzenia.

Imprezowe przekąski – co przygotować
Jeśli jesteśmy gospodarzami to jasne, że będziemy starali się ugościć naszych gości jak najlepiej, dlatego ważne jest, by mieć pewność, że każdy z nich będzie mógł coś zjeść. Jeśli wiemy, że wśród naszych znajomych są wegetarianie lub weganie, zadbajmy o to, by na stole pojawiły się dania bezmięsne lub te bez dodatku produktów odzwierzęcych. Bardzo łatwo przygotować jedną imprezową potrawę w dwóch wersjach, a najlepszym kulinarnym sposobem na imprezę będą dania na zimno.

Świetnie zdadzą egzamin tortille i wrapy, które możemy wypełnić zarówno nadzieniem mięsnym, jak i tym warzywnym. Tortille możemy je pokroić, a następnie w oddzielone kawałki wbić wykałaczki. Wtedy takie sycące danie będzie miało formę pysznej przekąski.

Bardzo dobrym pomysłem będzie także zaserwowanie sałatki, którą każdy z gości będzie mógł sobie nałożyć na swój talerz. Wystarczy dobrze ją doprawić, podać świeży chleb i każdy z gości będzie zadowolony, a my będziemy mogli skupić się na rozmowach i wspólnym spędzaniu czasu.

Przyjęcie – co przygotować do jedzenia
Jeśli organizujemy oficjalne przyjęcie, warto zadbać o bardziej dopracowane dania i ich podanie. Klasycznie nasze przyjecie powinno składać się z przystawki, zupy, dania głównego oraz deseru. Nie zapomnijmy też o poczęstowaniu naszych gości napojami. Jeśli planujemy podawać alkohol, dokładnie sprawdźmy, czy zaserwujemy go w odpowiednim szkle. Bywają osoby, które są bardzo wyczulone na tym punkcie. Zadbajmy też o to, by nasze dania były różnorodne, ale jednocześnie stanowiły spójną całość. To bardzo ważne, by nie podawać samych ciężkostrawnych potraw lub jedynie lekkich sałatek.

Przepisy

d29sq95
d29sq95
d29sq95
d29sq95
d29sq95
d29sq95
Więcej tematów
d29sq95

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj