Trwa ładowanie...
d68iw7e
d68iw7e

Masełko jabłkowo-dyniowe. Pyszne smarowidło idealne na jesień

Przepis

Jak w bezpieczny i zdrowy sposób wykorzystać jesienne dary natury? Oto pomysły na pyszne smarowidło z wykorzystaniem sezonowych owoców i warzyw. Będzie pysznie smakowało z domowymi naleśnikami.

3.1
(25 głosów)
Oceń:
d68iw7e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Masełko jabłkowo-dyniowe najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub naleśnikami.
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Masełko jabłkowo-dyniowe najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub naleśnikami.
Składniki
  • 2 szklanki puree z dyni
  • duże jabłko, obrane i drobno pokrojone
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • ½ szklanki syropu klonowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
Przepis

Należy umieścić wszystkie składniki w średniej wielkości garnku, dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia, następnie gotować przez godzinę. Jeśli jabłka nie są jeszcze miękkie, należy gotować je przez dodatkowe kilkanaście minut. Następnie zblendować i przełożyć do słoiczków. Masełko jabłkowo-dyniowe najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub naleśnikami.

Autorem przepisu jest Adrianna Jarmoszko, edukator żywieniowy programu "Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy".

Zobacz także wideo: Owoce, których nie należy jeść jesienią i zimą

Masełko jabłkowo-dyniowe. Pyszne smarowidło idealne na jesień
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d68iw7e

Podziel się opinią

25
12
Share
d68iw7e
d68iw7e

d68iw7e
d68iw7e
d68iw7e