Rosół, który doskonale rozgrzewa i syci
Według klasycznej receptury do rosołu dodajemy marchewkę, która nadaje słodyczy, pietruszkę, która zapewni goryczkę, selera, odpowiadającego za korzenny zapach i smak oraz pora i cebulę – dzięki nim zupa będzie odpowiednio pikantna. Staramy się zrównoważyć proporcje warzyw, wówczas zupa będzie miała bardziej zbilansowany smak.
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Umyte mięso zalać zimną wodą i gotować. Przed zagotowaniem łyżką cedzakową zebrać szum. Dodać oczyszczoną i umytą mięsa oraz przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Przecedzić. Podawać w talerzu, posypany natką pietruszki lub z makaronem.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze