Trwa ładowanie...
d2p9d29
d2p9d29

Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw

Przepis

Chłód i deszcz zawitały do nas niemal równo z początkiem kalendarzowej jesieni. Wraz z nimi nadeszła ochota na ciepłe, rozgrzewające dania - a taki na pewno jest gulasz. Możesz go zjeść z ziemniakami, ryżem albo po prostu - chrupiącą, świeżą bułką.

3.3
(10 głosów)
Oceń:
d2p9d29
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw
123RF
Składniki
  • 0,5 kg osuszonej wołowiny
  • 2 papryki (żółte, czerwone lub obie)
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • 1 l bulionu
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Przepis

Paprykę i marchewkę kroimy. Cebulę kroimy w piórka lub kostkę i szklimy na patelni z posiekanym czosnkiem, po czym wrzucamy do osobnego naczynia lub prosto do garnka, w którym będziemy przygotowywać gulasz.

Wołowinę kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. Podsmażamy na średnim ogniu na smalcu lub oleju, wedle uznania. Czekamy aż mięso się zarumieni i wrzucamy do garnka z cebulą. Zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy i koncentrat. Dusimy na niewielkim ogniu przez ok. 90 minut.

Rozgrzewający gulasz z wołowiny i warzyw
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2p9d29

Podziel się opinią

18
4
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d2p9d29
d2p9d29
d2p9d29
d2p9d29
d2p9d29