Trwa ładowanie...
d7f5f1w
10-07-2013 16:15

Grzanki z kurkami i roladą kozią

Przepis

Zanim przystąpimy do gotowania, musimy odpowiednio przygotować grzyby. W pierwszej kolejności należy je oczyścić. Odcinamy końcówki ogonków oraz uszkodzone fragmenty. Potem dokładnie płuczemy każdą kurkę w misce z wodą. Pamiętajmy jednak, by grzyby zbyt długo się nie moczyły, ponieważ staną się niesmaczne.

d7f5f1w
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123
Źródło: 123
Składniki
  • 40 dag kurek
  • chleb rustykalny, włoski
  • 12 plastrów pleśniowej rolady koziej
  • 3 małe cebulki szalotki
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Przepis

Na patelni z oliwą podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę. Dodajemy oczyszczone kurki, doprawiamy i smażymy do całkowitego zredukowania płynu.

Chleb kroimy lekko ukośnie na dwu centymetrowe kromki. Następnie smarujemy go oliwą z oliwek, nakładamy porcję grzybów, na wierzchu układamy dwa plastry rolady. Przystrajamy gałązką z rozmarynu.

Kromki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12 minut. Rolada powinna się lekko podpiec.

Grzanki z kurkami i roladą kozią
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d7f5f1w

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d7f5f1w
d7f5f1w
d7f5f1w
d7f5f1w
Więcej tematów
d7f5f1w