Wiosenna sałatka z brokułem i jajkiem
O tej porze roku powinniśmy szczególnie zadbać o zdrową dietę. Zmęczony zimowymi miesiącami organizm może być nieco osłabiony, powinniśmy więc sięgać po wartościowe produkty. Brokuły, główny składnik tej sałatki, uchodzą za jedne z najzdrowszych warzyw.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę pokroić w piórka, rozłożyć równomiernie na dnie naczynia, posolić.
- Paprykę pokroić w cienkie paski, położyć równomiernie na cebuli. następnie podzielić brokuła na różyczki, rozkładać nóżką do dołu tworząc kolejną warstwę. Pomidora i ugotowane jajka pokroić na ćwiartki i rozłożyć na brokule.
- Posolić, popieprzyć, łyżką nakładać porcje majonezu, nie mieszać. sałatka jest gotowa.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl