Filet z kurczaka w panierce z parmezanu
Znudziła wam się klasyczna panierka z bułki tartej? Marta, autorka bloga "Marta M.", proponuje pierś kurczaka obtoczoną w tartym parmezanie. Tak przygotowanie kotlety są chrupiące z zewnątrz i niezwykle soczyste w środku. A do tego ten smak... Musicie wypróbować przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Filety z kurczaka kroimy na cienkie kotleciki (nie tłuczemy) i doprawiamy delikatnie solą, pieprzem, papryką. Soli używamy oszczędnie, gdyż parmezan dość słony. W misce rozmącamy jajko. W drugiej misce umieszczamy wiórki parmezanu. Obtaczamy filet w jajku i bardzo dokładnie w parmezanie. Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami np ziemniakami takimi jak tutaj.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze