Trwa ładowanie...
d3uekuz
d3uekuz

Filet z kurczaka w panierce z parmezanu

Przepis

Znudziła wam się klasyczna panierka z bułki tartej? Marta, autorka bloga "Marta M.", proponuje pierś kurczaka obtoczoną w tartym parmezanie. Tak przygotowanie kotlety są chrupiące z zewnątrz i niezwykle soczyste w środku. A do tego ten smak... Musicie wypróbować przepis.

2.7
(6 głosów)
Oceń:
d3uekuz
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Filet z kurczaka w panierce z parmezanu
Marta M.
Filet z kurczaka w panierce z parmezanu
Składniki
  • filet z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 szklanka świeżo tartego parmezanu
  • sól, pieprz, papryka
  • olej do smażenia np. kokosowy
Przepis

Filety z kurczaka kroimy na cienkie kotleciki (nie tłuczemy) i doprawiamy delikatnie solą, pieprzem, papryką. Soli używamy oszczędnie, gdyż parmezan dość słony. W misce rozmącamy jajko. W drugiej misce umieszczamy wiórki parmezanu. Obtaczamy filet w jajku i bardzo dokładnie w parmezanie. Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami np ziemniakami takimi jak tutaj.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Filet z kurczaka w panierce z parmezanu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3uekuz

Podziel się opinią

34
14
Share
d3uekuz
d3uekuz

d3uekuz
d3uekuz
d3uekuz