Trwa ładowanie...
d21q2yy
d21q2yy

Karkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożerców

Przepis

Pani Ala podzieliła się z nami przepisem na karkówkę. Przygotowane w ten sposób mięso jest delikatne i pełne smaku. Skusicie się?

3.2
(77 głosów)
Oceń:
d21q2yy
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg karkówki
  • 500 g pieczarek
  • 3-4 cebule
  • 5-6 konserwowych ogórków
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki keczupu
  • 1/2 szkl. zalewy octowej z ogórków
  • olej do smażenia
  • 5 dag mąki
Przepis

Mięso kroimy na plastry grubości 1 cm. Posypujemy solą, pieprzem, majerankiem. Obtaczamy w mące. Podsmażamy z obydwu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki kroimy na plastry, cebulę w piórka. Dusimy chwilę na rozgrzanym oleju, następnie wykładamy na mięso. Ogórki kroimy w plasterki, wykładamy na potrawę. Przygotowujemy sos. Zalewę mieszamy dokładnie z keczupem i przecierem, wylewamy na mięso. Naczynie przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy około godziny. Podajemy ze świeżym pieczywem, ryżem itp.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Karkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożerców
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d21q2yy

Podziel się opinią

209
50
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy