Trwa ładowanie...
d24chdj
31-01-2009 17:58

Bigos z pieczarek

Przepis

Bigos z pieczarek smakuje zarówno solo, jak i jako dodatek do ryżu czy makaronu. Składniki do przygotowania są tanie oraz łatwo dostępne, a przepis niezwykle prosty. Wypróbujcie koniecznie naszą propozycję.

d24chdj
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 1 puszka groszku
  • 2 cebule
  • 0,5 kg kiełbasy
  • 0,5 kg pieczarki
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki ketchupu
  • sól, pieprz
Przepis

Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Pieczarki kroimy w paski i i chwile smażymy na patelni. Cebulę kroimy w krążki, smażymy i przekładamy do garnka razem z kiełbasą i pieczarkami. Dodajemy koncentrat, ketchup i dusimy około 15 min., podlewając wodą i mieszając. Pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą. Doprawiamy solą i pieprzem z pieczywem lub makaronem.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Bigos z pieczarek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d24chdj
d24chdj
d24chdj
d24chdj
Więcej tematów
d24chdj