Bigos z pieczarek
Bigos z pieczarek smakuje zarówno solo, jak i jako dodatek do ryżu czy makaronu. Składniki do przygotowania są tanie oraz łatwo dostępne, a przepis niezwykle prosty. Wypróbujcie koniecznie naszą propozycję.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Pieczarki kroimy w paski i i chwile smażymy na patelni. Cebulę kroimy w krążki, smażymy i przekładamy do garnka razem z kiełbasą i pieczarkami. Dodajemy koncentrat, ketchup i dusimy około 15 min., podlewając wodą i mieszając. Pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą. Doprawiamy solą i pieprzem z pieczywem lub makaronem.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze