Bigos z pieczarek
Bigos z pieczarek smakuje zarówno solo, jak i jako dodatek do ryżu czy makaronu. Składniki do przygotowania są tanie oraz łatwo dostępne, a przepis niezwykle prosty. Wypróbujcie koniecznie naszą propozycję.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Pieczarki kroimy w paski i i chwile smażymy na patelni. Cebulę kroimy w krążki, smażymy i przekładamy do garnka razem z kiełbasą i pieczarkami. Dodajemy koncentrat, ketchup i dusimy około 15 min., podlewając wodą i mieszając. Pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą. Doprawiamy solą i pieprzem z pieczywem lub makaronem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl