Trwa ładowanie...
d31ml8h
d31ml8h

Ryba po mazursku

Przepis

Słodko-kwaśny sos z brzoskwiniami i marynowana papryką doskonale smakuje do ryby. Taka potrawka świetnie smakuje z ryżem.

2.3
(6 głosów)
Oceń:
d31ml8h
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Ryba po mazursku
Shutterstock
Ryba po mazursku
Składniki
  • 1 1/2 kg filetów rybnych
  • 4 średnie cebule
  • 30 dag pieczarek
  • słoik marynowanej papryki
  • ketchup łagodny - 25 g
  • puszka brzoskwiń
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, bazylia
Przepis

Rybę obtoczyć w mące i usmażyć. Pieczarki drobno pokroić i poddusić z cebulą również drobno posiekaną Brzoskwinie pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać podlać odrobiną zalewy z papryki. Wszystkie jeszcze raz poddusić. Gorącą potrawką przełożyć rybę.

Przepis dodał użytkownik zabkowice

Ryba po mazursku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d31ml8h

Podziel się opinią

Share
d31ml8h
d31ml8h

d31ml8h
d31ml8h
d31ml8h