Trwa ładowanie...
d1tipwr
17-12-2009 17:06

Ryba po mazursku

Przepis

Słodko-kwaśny sos z brzoskwiniami i marynowana papryką doskonale smakuje do ryby. Taka potrawka świetnie smakuje z ryżem.

d1tipwr
2.3
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • 1 1/2 kg filetów rybnych
  • 4 średnie cebule
  • 30 dag pieczarek
  • słoik marynowanej papryki
  • ketchup łagodny - 25 g
  • puszka brzoskwiń
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, bazylia
Przepis

Rybę obtoczyć w mące i usmażyć. Pieczarki drobno pokroić i poddusić z cebulą również drobno posiekaną Brzoskwinie pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać podlać odrobiną zalewy z papryki. Wszystkie jeszcze raz poddusić. Gorącą potrawką przełożyć rybę.

Przepis dodał użytkownik zabkowice

Ryba po mazursku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1tipwr
d1tipwr
d1tipwr
d1tipwr
Więcej tematów
d1tipwr