Trwa ładowanie...
d1uphjn
d1uphjn

Ryba po mazursku

Przepis

Słodko-kwaśny sos z brzoskwiniami i marynowana papryką doskonale smakuje do ryby. Taka potrawka świetnie smakuje z ryżem.

2.3
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Ryba po mazursku
Shutterstock
Składniki
  • 1 1/2 kg filetów rybnych
  • 4 średnie cebule
  • 30 dag pieczarek
  • słoik marynowanej papryki
  • ketchup łagodny - 25 g
  • puszka brzoskwiń
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, bazylia
Przepis

Rybę obtoczyć w mące i usmażyć. Pieczarki drobno pokroić i poddusić z cebulą również drobno posiekaną Brzoskwinie pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać podlać odrobiną zalewy z papryki. Wszystkie jeszcze raz poddusić. Gorącą potrawką przełożyć rybę.

Przepis dodał użytkownik zabkowice

Ryba po mazursku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1uphjn
d1uphjn
d1uphjn
d1uphjn
Więcej tematów
d1uphjn