Zupa krem z porów. Delikatna i nieziemsko aksamitna
Niezwykle smaczna kremowa zupa z ziemniaków i porów. Możemy podać ją z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Jest po prostu przepyszna. Skusicie się?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Pory pokroić w plasterki i zeszklić na oleju.
- Ziemniaki ugotować. Włoszczyznę, czosnek, zioła (oprócz natki), liście laurowe zalać 1 litrem wody i gotować przez ok. 30 minut. Przecedzić.
- Do bulionu dodać zeszklone pory, ziemniaki i dokładnie zmiksować blenderem. Zabielić śmietaną i doprawić solą, pieprzem i ewentualnie gałką muszkatołową.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze