Trwa ładowanie...
d21a0a5
d21a0a5

Zapiekane marchewki. Mogą zastąpić deser

Przepis

"Świetny sposób na dostarczenie witamin, zwłaszcza w okresie zimowym. Można to danie zakwalifikować do deserów lub przystawek. Dzieci chętnie zjadają tak przygotowane marchewki. Można podawać np. z ryżem lub samodzielnie. Najlepiej smakuje podane na ciepło. Szczerze polecam" - pisze pani Ala, pd której dostaliśmy ten przepis.

3.3
(3 głosy)
Oceń:
d21a0a5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 300 g mini marchewek lub dużych pokrojonych w słupki (mini marchewki mrożone,przed przyrządzeniem rozmrozić)
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub śmietany 30 proc.
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki rodzynek
Przepis

Rozgrzać masło na patelni, wrzucić marchewki i zrumienić. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Jogurt lub śmietanę wymieszać z cukrem oraz rodzynkami. Marchewki przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem. Wstawić do piekarnika na 10-15 minut (przed wyjęciem sprawdzić widelcem, czy są wystarczająco miękkie). Wyjąć, podawać na ciepło.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zapiekane marchewki. Mogą zastąpić deser
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d21a0a5

Podziel się opinią

20
4
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5