WP

Zapiekane marchewki. Mogą zastąpić deser - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie dziejesie.wp.pl
Podziel się

"Świetny sposób na dostarczenie witamin, zwłaszcza w okresie zimowym. Można to danie zakwalifikować do deserów lub przystawek. Dzieci chętnie zjadają tak przygotowane marchewki. Można podawać np. z ryżem lub samodzielnie. Najlepiej smakuje podane na ciepło. Szczerze polecam" - pisze pani Ala, pd której dostaliśmy ten przepis.

Składniki
  • 300 g mini marchewek lub dużych pokrojonych w słupki (mini marchewki mrożone,przed przyrządzeniem rozmrozić)
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub śmietany 30 proc.
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki rodzynek
Przepis

Rozgrzać masło na patelni, wrzucić marchewki i zrumienić. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Jogurt lub śmietanę wymieszać z cukrem oraz rodzynkami. Marchewki przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem. Wstawić do piekarnika na 10-15 minut (przed wyjęciem sprawdzić widelcem, czy są wystarczająco miękkie). Wyjąć, podawać na ciepło.

WP

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP