Omlet z szynką, szczypiorkiem i oregano. Ekspresowe śniadanie z piekarnika - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Zioła na talerzu
Podziel się

Rano każda minuta jest cenna, dlatego proponujemy przepis na śniadanie które zrobi się samo. Wystarczy wbić jajka do kokilek, dodaj ulubione składniki i zapiekać przez chwilę.

Składniki
  • 3 jajka
  • 2-4 plastry szynki parmeńskiej albo boczku
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • łyżkę oregano
  • porządna szczypta soli i pieprzu
  • masło do wysmarowania naczynia do pieczenia
  • 4 łyżki śmietany 18 proc.
Przepis

Piekarnik nagrzej do 220 stopni. Naczynia do pieczenia wysmaruj masłem. Jajka wbij do miski, dodaj śmietanę, oregano, sól i pieprz. Całość roztrzep rózgą. Przelej do dwóch małych naczynek żaroodpornych. Włóż szynkę. Piecz, aż omlet się zetnie i urośnie. Podawaj z ulubionym pieczywem i szczypiorkiem.

Przepis pochodzi z książki "Zioła na talerzu".

Zioła na talerzu
Podziel się
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne