Pyszna surówka z kapusty pak choi. Najlepsza do obiadu
Znacie kapustę pak choi? Ma mnóstwo pozytywnych właściwości, jest też świetnym źródłem błonnika, żelaza, wapnia i wielu witamin z grupy B i witaminy C. Ma niewiele kalorii, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Diana proponuje prostą i szybką surówkę z kapusta pak choi. Przepis z bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kapusta pak choi
- 1 pomidor
- kawałek białej części pora
Dodatkowo:
- 2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego
- odrobina soku z cytryny
- sól, pieprz
Przepis
Liście kapusty dokładnie umyć, osuszyć i następnie posiekać na mniejsze kawałki. Pomidora pokroić w większą kostkę, a pora w cienkie półplasterki.
Warzywa należy umieścić w misce i połączyć ze śmietaną/jogurtem. Surówkę doprawić sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl