Pyszna surówka z kapusty pak choi. Najlepsza do obiadu
Znacie kapustę pak choi? Ma mnóstwo pozytywnych właściwości, jest też świetnym źródłem błonnika, żelaza, wapnia i wielu witamin z grupy B i witaminy C. Ma niewiele kalorii, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Diana proponuje prostą i szybką surówkę z kapusta pak choi. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 1 kapusta pak choi
- 1 pomidor
- kawałek białej części pora
Dodatkowo:
- 2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego
- odrobina soku z cytryny
- sól, pieprz
Liście kapusty dokładnie umyć, osuszyć i następnie posiekać na mniejsze kawałki. Pomidora pokroić w większą kostkę, a pora w cienkie półplasterki.
Warzywa należy umieścić w misce i połączyć ze śmietaną/jogurtem. Surówkę doprawić sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze