Trwa ładowanie...
d20d9yv
d20d9yv

Śledzie w sosie miodowo-pomidorowym

Przepis

Śledzie to bardzo wdzięczny temat w kuchni. Smakują zarówno na ostro, jak i ze słodkimi dodatkami. nasza użytkowniczka proponuje śledzie w zalewie miodowo-pomidorowej. Niebo w gębie!

4.5
(4 głosy)
Oceń:
d20d9yv
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Śledzie w sosie miodowo-pomidorowym
123
Składniki
  • 6 płatów śledziowych a'la matjas,
  • 3 cebule,
  • 3/4 szkl. oleju,
  • 2 łyżki miodu,
  • sok z połowy cytryny,
  • mała puszka przecieru pomidorowego.
Przepis

Płaty wymoczyć, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać miód, sok z cytryny oraz przecier. Dusić na małym ogniu ok. 5 min. Zimnym sosem przełożyć śledzie.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Śledzie w sosie miodowo-pomidorowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d20d9yv

Podziel się opinią

Share
d20d9yv
d20d9yv
d20d9yv
d20d9yv
d20d9yv