Trwa ładowanie...
d3l5437
d3l5437

Zupa wigilijna ze szczupaka

Przepis

Aromatyczna zupa ze szczupaka to obowiązkowa pozycja w moim domu. tTką zupę przygotowuję nie tylko w wigilię. Jest bardzo smaczna i sycąca.

5.0
(1 głos)
Oceń:
d3l5437
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zupa wigilijna ze szczupaka
123
Składniki
  • 30 dkg filetów szczupaka
  • 3 łyżki dobrego masła
  • 1 cebula
  • 0,5 pietruszki
  • 0,5 marchewki
  • 2 marynowane ogórki
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 liść laurowy
  • sól, biały pieprz
  • 1 litr bulionu rybnego
Przepis

Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, 2 łyżki masła, przyprawić. Zmniejszyć płomień i do powoli wrzącego wywaru dodać poporcjowany filet z ryby. Gotować powoli przez 3-4 minuty. Ostrożnie wyjąć rybę, odłożyć w ciepłe miejsce, a do wywaru dodać pokrojone w kostkę ogórki. Na patelni rozgrzać resztę masła, dodać pokrojone w drobną zapałkę pietruszkę, marchew, cebulę, dusić kilka minut, dodać do wywaru, gotować 30 minut. Szczaw wypłukać, drobno posiekać, dodać do wywaru i dogotować jeszcze 10 minut. Podawać zabielone śmietaną.

Przepis dodał użytkownik justina222

Zupa wigilijna ze szczupaka
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3l5437

Podziel się opinią

Share
d3l5437
d3l5437
d3l5437
d3l5437
d3l5437