Zupa wigilijna ze szczupaka
Aromatyczna zupa ze szczupaka to obowiązkowa pozycja w moim domu. tTką zupę przygotowuję nie tylko w wigilię. Jest bardzo smaczna i sycąca.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, 2 łyżki masła, przyprawić. Zmniejszyć płomień i do powoli wrzącego wywaru dodać poporcjowany filet z ryby. Gotować powoli przez 3-4 minuty. Ostrożnie wyjąć rybę, odłożyć w ciepłe miejsce, a do wywaru dodać pokrojone w kostkę ogórki. Na patelni rozgrzać resztę masła, dodać pokrojone w drobną zapałkę pietruszkę, marchew, cebulę, dusić kilka minut, dodać do wywaru, gotować 30 minut. Szczaw wypłukać, drobno posiekać, dodać do wywaru i dogotować jeszcze 10 minut. Podawać zabielone śmietaną.
Przepis dodał użytkownik justina222
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze