Trwa ładowanie...
d2h7jo7
07-06-2008 16:20

Zupa wigilijna ze szczupaka

Przepis

Aromatyczna zupa ze szczupaka to obowiązkowa pozycja w moim domu. tTką zupę przygotowuję nie tylko w wigilię. Jest bardzo smaczna i sycąca.

d2h7jo7
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 30 dkg filetów szczupaka
  • 3 łyżki dobrego masła
  • 1 cebula
  • 0,5 pietruszki
  • 0,5 marchewki
  • 2 marynowane ogórki
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 liść laurowy
  • sól, biały pieprz
  • 1 litr bulionu rybnego
Przepis

Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, 2 łyżki masła, przyprawić. Zmniejszyć płomień i do powoli wrzącego wywaru dodać poporcjowany filet z ryby. Gotować powoli przez 3-4 minuty. Ostrożnie wyjąć rybę, odłożyć w ciepłe miejsce, a do wywaru dodać pokrojone w kostkę ogórki. Na patelni rozgrzać resztę masła, dodać pokrojone w drobną zapałkę pietruszkę, marchew, cebulę, dusić kilka minut, dodać do wywaru, gotować 30 minut. Szczaw wypłukać, drobno posiekać, dodać do wywaru i dogotować jeszcze 10 minut. Podawać zabielone śmietaną.

Przepis dodał użytkownik justina222

Zupa wigilijna ze szczupaka
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7jo7
d2h7jo7
d2h7jo7
d2h7jo7
Więcej tematów
d2h7jo7