Trwa ładowanie...
d3xste1
d3xste1

Bigos z pieczarkami

Przepis

Ten bigos jest wyjątkowy. Jego sekret polega na dodaniu odpowiednio dużej ilości pieczarek. Smak dodatkowo podkręci odrobina chrzanu.

4.3
(4 głosy)
Oceń:
d3xste1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Okazja:
Bigos z pieczarkami
123
Bigos z pieczarkami
Składniki
  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 2 kg pieczarek
  • kostka masła
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 duże cebule
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • ziele angielskie, liść laurowy
Przepis

Zagotować kapustę. Pieczarki obsmażyć na maśle. Włożyć do bigosu. Na margarynie obsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki. Dodać do bigosu. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i 1/2 łyżeczki chrzanu. Gotować jak zwykły bigos (dusić przez długi czas), im bigos dłużej się gotuje, tym jest o wiele smaczniejszy.

Przepis dodał użytkownik zoozolxxd

Bigos z pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3xste1

Podziel się opinią

1
Share
d3xste1
d3xste1

d3xste1
d3xste1
d3xste1