Bigos z pieczarkami
Ten bigos jest wyjątkowy. Jego sekret polega na dodaniu odpowiednio dużej ilości pieczarek. Smak dodatkowo podkręci odrobina chrzanu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 2 kg kapusty kiszonej
- 2 kg pieczarek
- kostka masła
- 1/2 kostki margaryny
- 3 duże cebule
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki chrzanu
- ziele angielskie, liść laurowy
Zagotować kapustę. Pieczarki obsmażyć na maśle. Włożyć do bigosu. Na margarynie obsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki. Dodać do bigosu. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i 1/2 łyżeczki chrzanu. Gotować jak zwykły bigos (dusić przez długi czas), im bigos dłużej się gotuje, tym jest o wiele smaczniejszy.
Przepis dodał użytkownik zoozolxxd
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze