Zupa porowa z oscypkiem
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 4 pory (białe części)
- mała cebula
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1,5 l bulionu warzywnego
- łyżeczka lubczyku
- pół łyżeczki bazylii
- spora szczypta soli i pieprzu
- oscypek
- mieszanka ziaren i pestek
Pory i cebulę obrać, a następnie pokroić w piórka. W garnku rozgrzać masło klarowane, dodać zioła, cebulę i pora, całość podsmażyć. Po około 10 minutach, gdy zmiękną, zalać całość bulionem. Gotować przez około 25 minut. Po tym czasie zupę miksujemy na gładką konsystencję, doprawić do smaku solą i pieprzem. Po nałożeniu do miseczek, każdą porcję podawać ze startym oscypkiem i łyżką ziaren.
Zobacz także: ekspresowe kotleciki na rodzinny obiad
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze