Trwa ładowanie...
d2nv8lp
22-02-2017 11:02

Zupa porowa z oscypkiem

Przepis
3.4
(5 głosów)
Oceń:
d2nv8lp
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.mientablog.com
Źródło: www.mientablog.com
Składniki
  • 4 pory (białe części)
  • mała cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • łyżeczka lubczyku
  • pół łyżeczki bazylii
  • spora szczypta soli i pieprzu
  • oscypek
  • mieszanka ziaren i pestek
Przepis

Pory i cebulę obrać, a następnie pokroić w piórka. W garnku rozgrzać masło klarowane, dodać zioła, cebulę i pora, całość podsmażyć. Po około 10 minutach, gdy zmiękną, zalać całość bulionem. Gotować przez około 25 minut. Po tym czasie zupę miksujemy na gładką konsystencję, doprawić do smaku solą i pieprzem. Po nałożeniu do miseczek, każdą porcję podawać ze startym oscypkiem i łyżką ziaren.
Zobacz także: ekspresowe kotleciki na rodzinny obiad

Zupa porowa z oscypkiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

9
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2nv8lp
d2nv8lp
d2nv8lp
d2nv8lp
Więcej tematów
d2nv8lp