WP
WP

Frytki z marchewki. Jeszcze lepsze od tradycyjnych - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Materiały prasowe
Podziel się

Ostatnio najmodniejsze są frytki z batatów. Agnieszka Pająk, autorka książki "Shopping IQ. Co kupować by jeść zdrowo", ma jeszcze smaczniejszą alternatywę. Chrupiące frytki z marchewki do szybka i smaczna, a przede wszystkim zdrowa przekąska.

Składniki

• 500 g marchewek
• 2 łyżki tapioki lub mąki ryżowej
• szczypta pieprzu
• 2 łyżki oleju ryżowego

Przepis

Marchewkę myjemy, kroimy na podłużne kawałki. Wrzucamy do naczynia razem z mąką, przyprawami i olejem. Dokładnie mieszamy. Umieszczamy warzywa na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy w piekarniku na opcji „grill” przez ok. 30 min, od czasu do czasu mieszając. Ponieważ każdy piekarnik działa inaczej, należy sprawdzać, czy frytki są już wystarczająco miękkie, ale jeszcze nie flakowate. Najlepiej smakują z ziołami i domowym majonezem.

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Pająk "Shopping IQ. Co kupować, by jeść zdrowo"

WP
Materiały prasowe
Podziel się
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP