Tosty z jajkiem i awokado. Sposób na udany poranek
"Jest coś w połączeniu chrupiącego chleba, kremowego awokado i cudownie jeszcze półpłynnego żółtka co sprawia, że o takim śniadaniu marzyć można czasem jeszcze przed zaśnięciem!" - pisze autorka bloga "Kuchenny kredens".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
- 1/2 dojrzałego awokado
- 2 jajka
- szczypta soli, pieprz
- 2 kromki chleba
Kromki chleba przyrumienić w tosterze lub na patelni, przygotować w tym czasie na patelni jajka sadzone do momentu gdy żółtko będzie wciąż półpłynne. Awokado przekroić na pół (by nie ściemniało warto posmarować je odrobiną soku z cytryny) i nożem do masła rozsmarować je na gotowych tostach. Na wierzch każdej kromki położyć jajko, doprawić pieprzem i solą według uznania.
Zobacz też przepis na tartę z jabłkami
src="https://d.wpimg.pl/725736629-1986558571/tarta.jpg"/>
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze