Świąteczna zupa grzybowa
Aromatyczna i esencjonalna zupa grzybowa to jedno z tych dan, bez których sobie trudno wyobrazić świąteczny stół. Ta wersja jest gotowana na mięsie, jednak równie dobrze możemy zrobić wywar jedynie na warzywach.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Suszone grzyby namoczyć dzień wcześniej. Wołowinę gotować w osolonej wodzie 1,5 godz., następnie dodać jarzyny. Po 20 min. dodać wcześniej namoczone i ugotowane grzyby (łącznie z wodą, w której były gotowane) i gotować kolejne 30 min. Zrobioną zasmażkę z masła i mąki oraz kostkę grzybową dodać pod koniec gotowania. Na koniec dodać śmietanę, posiekaną natkę pietruszki i doprawić pieprzem. Podawać z makaronem typu łazanki.
Przepis dodał użytkownik ewelinafigura85
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze