Mini pączki z serków homogenizowanych
Mini pączki z serkiem homogenizowanym to hit internetu. Są mięciutkie, delikatne i bardzo proste w przygotowaniu. Na dodatek nie zawierają drożdży więc nie musimy odstawiać ciasta do wyrośnięcia. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- 1 szklanka mąki
- 1 serek homogenizowany
- 1 łyżeczka cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Łyżką wymieszać wszystkie składniki, zamoczyć ją w oleju i starać się formować okrągłe pączki, oczywiście w miarę możliwości. Nakładać na niezbyt gorący olej, ponieważ spieką się z wierzchu, a będą surowe w środku, ja smażyłam w woku około 5 cm oleju. Same się okręcają, więc nie trzeba przewracać. Najlepiej smakują z cukrem pudrem.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze