Trwa ładowanie...
d2h10ny
d2h10ny

Surówka z marchewki i kolendry

Przepis

Polecam wam bardzo smaczną i łatwą do zrobienia surówkę z tartej marchewki z dodatkiem kolendry. Pasuje do wielu dań. Świetnie komponuje się z drobiem, kotletami schabowymi, mielonymi, sosami mięsnymi. W sezonie grillowym podaję ją do karkówki.

4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Surówka z marchewki i kolendry
123
Składniki
  • 3 marchewki
  • 1 garść świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 szczypta cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 ząbek czosnku
Przepis

Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach na tarce.

Sos: W małym słoiczku wymieszać oliwę, ocet winny, zmiażdżony czosnek, dodać sól i cukier. Wstrząsać do połączenia składników. Startą marchew wymieszać z sosem, przykryć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem zmieszać surówkę z posiekaną kolendrą i znów odstawić na ok. 30 minut.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Surówka z marchewki i kolendry
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2h10ny
d2h10ny
d2h10ny
d2h10ny
Więcej tematów
d2h10ny