Surówka z marchewki i kolendry

Polecam wam bardzo smaczną i łatwą do zrobienia surówkę z tartej marchewki z dodatkiem kolendry. Pasuje do wielu dań. Świetnie komponuje się z drobiem, kotletami schabowymi, mielonymi, sosami mięsnymi. W sezonie grillowym podaję ją do karkówki.

Surówka z marchewki i kolendrySurówka z marchewki i kolendry

Składniki

  • 3 marchewki
  • 1 garść świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 szczypta cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 ząbek czosnku

Przepis

Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach na tarce.

Przepis

Sos: W małym słoiczku wymieszać oliwę, ocet winny, zmiażdżony czosnek, dodać sól i cukier. Wstrząsać do połączenia składników. Startą marchew wymieszać z sosem, przykryć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem zmieszać surówkę z posiekaną kolendrą i znów odstawić na ok. 30 minut.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja