Trwa ładowanie...
d2r5ji4
d2r5ji4
www.justmydelicious.com

Łazanki z kapustą kiszoną. Smakują nie tylko w święta

Przepis

Łazanki z kapustą kiszoną są łatwiejszą i szybszą wersją łazanek ze słodką kapustą. Każda z nich jest jednak równie smaczna, choć wszystko i tak zależy od osobistych preferencji. Łazanki z kiszonej kapusty z pewnością mają bardziej wyrazisty smak i doskonale sprawdzą się przede wszystkim podczas chłodniejszych dni. Sprawdzony przepis z bloga "Just my delicious".

3.9
(12 głosów)
Oceń:
d2r5ji4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
www.justmydelicious.com
Zdjęcie
Składniki
  • ok. 500-700 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 laska kiełbasy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • ok. 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g makaronu na łazanki
Przepis

Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz kiełbasę. Wymieszaj je z odcedzoną z zalewy i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustą. Dodaj sól, pieprz oraz oliwę i podduś całość przez kilka-kilkanaście minut na średnim ogniu, aby kapusta zmiękła i aromaty oraz smaki się połączyły. Następnie całość wymieszaj na patelni z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Podgrzewaj jeszcze przez chwilę i podawaj.
Zobacz także: ciasteczka milionera - słodkie i proste

Łazanki z kapustą kiszoną. Smakują nie tylko w święta
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2r5ji4

Podziel się opinią

10
Share
d2r5ji4
d2r5ji4

d2r5ji4
d2r5ji4
d2r5ji4