Łazanki z kapustą kiszoną. Smakują nie tylko w święta
Łazanki z kapustą kiszoną są łatwiejszą i szybszą wersją łazanek ze słodką kapustą. Każda z nich jest jednak równie smaczna, choć wszystko i tak zależy od osobistych preferencji. Łazanki z kiszonej kapusty z pewnością mają bardziej wyrazisty smak i doskonale sprawdzą się przede wszystkim podczas chłodniejszych dni. Sprawdzony przepis z bloga "Just my delicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- ok. 500-700 g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 1 laska kiełbasy
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- ok. 2 łyżki oliwy z oliwek
- 200 g makaronu na łazanki
Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz kiełbasę. Wymieszaj je z odcedzoną z zalewy i pokrojoną na mniejsze kawałki kapustą. Dodaj sól, pieprz oraz oliwę i podduś całość przez kilka-kilkanaście minut na średnim ogniu, aby kapusta zmiękła i aromaty oraz smaki się połączyły. Następnie całość wymieszaj na patelni z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Podgrzewaj jeszcze przez chwilę i podawaj.
Zobacz także: ciasteczka milionera - słodkie i proste
src="https://d.wpimg.pl/1956733878-490342089/milio.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze