WP

Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie - Przepis

Trwa ładowanie...
Ewa gotuje
odc. 246
fot. Grzegorz Kozakiewicz Grzegorz Kozakiewicz
Podziel się

Trudno znaleźć lepszą potrawę na ciepły dzień. Jego przyrządzenie nie wymaga zbyt wiele czasu czy nadzwyczajnych umiejętności kulinarnych.

Składniki
  • 1 kg arbuza
  • 2 melony
  • 1 łyżka octu balsamicznego lub porto
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 garść kolendry lub bazylii
  • 1 garść szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Przepis

Arbuz i melony pokroić na kawałki, obrać ze skóry, usunąć pestki i zmiksować. Dodać ocet lub porto, sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekane liście kolendry lub bazylii oraz szczypiorek. Wymieszać. Schłodzić w lodówce. Na talerzu można udekorować świeżą kolendrą.

WP
Ewa gotuje
odc. 246
fot. Grzegorz Kozakiewicz Grzegorz Kozakiewicz
Podziel się
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP