Trwa ładowanie...
d16nint
d16nint

Chiński rosół z pulpetami. Aromatyczny i rozgrzewający

Przepis

Rosół z pulpecikami wołowymi i makaronem to zupa, która może zastąpić dwudaniowy obiad. Jest wyrazisty i świetnie rozgrzewa. Więcej smakowitych inspiracji znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".

3.1
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Gotuj ze mną
Składniki
  • mrożona mieszanka chińska warzyw
  • chiński makaron, gruby
  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • jajko
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka pasty curry
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • szczypta imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego
Przepis

Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, wbić jajko i wymieszać. Robić małe pulpety i wrzucać do zupy. Gotować około 30 minut. Dołożyć pastę curry, sos sojowy oraz pozostałe przyprawy według uznania. Ja zrobiłam rosół na ostro, kiedy mniej dodamy ostrych przypraw, będzie łagodniejszy w smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy rosół podawać z makaronem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chiński rosół z pulpetami. Aromatyczny i rozgrzewający
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

17
7
Share
d16nint
d16nint
d16nint
d16nint
Więcej tematów
d16nint