WP
WP

Chiński rosół z pulpetami. Aromatyczny i rozgrzewający - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Gotuj ze mną
Podziel się

Rosół z pulpecikami wołowymi i makaronem to zupa, która może zastąpić dwudaniowy obiad. Jest wyrazisty i świetnie rozgrzewa. Więcej smakowitych inspiracji znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".

Składniki
  • mrożona mieszanka chińska warzyw
  • chiński makaron, gruby
  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • jajko
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka pasty curry
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • szczypta imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego
Przepis

Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, wbić jajko i wymieszać. Robić małe pulpety i wrzucać do zupy. Gotować około 30 minut. Dołożyć pastę curry, sos sojowy oraz pozostałe przyprawy według uznania. Ja zrobiłam rosół na ostro, kiedy mniej dodamy ostrych przypraw, będzie łagodniejszy w smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy rosół podawać z makaronem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP