Chiński rosół z pulpetami. Aromatyczny i rozgrzewający
Rosół z pulpecikami wołowymi i makaronem to zupa, która może zastąpić dwudaniowy obiad. Jest wyrazisty i świetnie rozgrzewa. Więcej smakowitych inspiracji znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- mrożona mieszanka chińska warzyw
- chiński makaron, gruby
- 250 g mielonego mięsa wołowego
- jajko
- pieprz, sól
- 1 łyżka pasty curry
- słodka i ostra papryka w proszku
- szczypta imbiru
- 1 łyżka sosu sojowego
Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, wbić jajko i wymieszać. Robić małe pulpety i wrzucać do zupy. Gotować około 30 minut. Dołożyć pastę curry, sos sojowy oraz pozostałe przyprawy według uznania. Ja zrobiłam rosół na ostro, kiedy mniej dodamy ostrych przypraw, będzie łagodniejszy w smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowy rosół podawać z makaronem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze