Skrzydełka na ostro. Złociste i chrupiące
"Świetne skrzydełka, bardzo soczyste o pięknym złocistym kolorze. Smakują wybornie. Im dłużej potrzymamy w marynacie, tym będą bardziej smakowite. Pięknie i apetycznie prezentują się na stole, wygląd zaprasza do skosztowania. Goście proszą o dokładkę" - czytamy na blogu Gotuj ze mną.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Cebulę zetrzeć na miałko na tarce. Czosnek wycisnąć lub zmiażdżyć w moździerzu. Sok z pomarańczy, cytryny oraz pozostałe składniki wymieszać na jednolity sos. Skrzydełka włożyć do zamykanej miski, polać sosem, miskę zamknąć pokrywką. Potrząsać miską, wtedy skrzydełka dokładnie zamoczą się w marynacie. Odstawić do lodówki na min. 2 h. Wyjąć z marynaty, ułożyć w naczyniu do pieczenia i piec w 180 stopni ok. 40 minut. W trakcie pieczenia polewać marynatą. Można podawać z kuleczkami warzywnymi.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze