Zupa grzybowa z łazankami
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa grzybowa najlepiej smakuje jesienią i zimą. W wielu domach grzybową podaje się również podczas wigilijnej wieczerzy. Idealnym uzupełnieniem zupy będą łazanki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych gotować prze ok. 90 minut bulion. Odcedzić, dodać namoczone we wrzątku grzyby i gotować na małym ogniu przez kolejną godzinę. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia, wlać wymieszaną z solą śmietanę. W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować na pół twardo łazanki (gotować 3-4 minuty). Każdą porcję zupy podawać z czubatą łyżką łazanek.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze