Trwa ładowanie...
d8n2xdc
16-04-2008 10:35

Zupa grzybowa z łazankami

Przepis

Aromatyczna i rozgrzewająca zupa grzybowa najlepiej smakuje jesienią i zimą. W wielu domach grzybową podaje się również podczas wigilijnej wieczerzy. Idealnym uzupełnieniem zupy będą łazanki.

d8n2xdc
2.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • ok. 20 suszonych leśnych grzybów
  • pęczek włoszczyzny
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 125 ml śmietany
  • sól, pieprz
  • szklanka makaronu łazanki
Przepis

Z włoszczyzny, ziela angielskiego, pieprzu i listków laurowych gotować prze ok. 90 minut bulion. Odcedzić, dodać namoczone we wrzątku grzyby i gotować na małym ogniu przez kolejną godzinę. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia, wlać wymieszaną z solą śmietanę. W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować na pół twardo łazanki (gotować 3-4 minuty). Każdą porcję zupy podawać z czubatą łyżką łazanek.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Zupa grzybowa z łazankami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d8n2xdc
d8n2xdc
d8n2xdc
d8n2xdc
Więcej tematów
d8n2xdc