Trwa ładowanie...
dbvticw
14-12-2022 10:30

Aromatyczna zupa grzybowo-serowa. Doskonale rozgrzewa

Przepis

Zupa grzybowa zabielana śmietaną z dodatkiem sera to niebo w gębie. Możecie ją ugotować według swoich upodobań np. z kaszą pęczak, makaronem czy ziemniakami. Kluczowym składnikiem oprócz grzybów jest oczywiście ser. Wypróbujcie przepis z bloga "Di bloguje".

dbvticw
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Zupa grzybowa
Źródło: Zupa grzybowa
Składniki
  • mięso na wywar
  • 250-300 g świeżych grzybów
  • około 100 g kaszy pęczak (opcjonalnie)
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • domowa przyprawa rosołowa
  • sól, pieprz
  • około 100-150 g sera smażonego
  • świeży koperek/natka pietruszki
Przepis
  • Ugotować wywar mięsny z listkami laurowymi, zielem angielskim oraz z domową przyprawą rosołową lub solą.
  • Z mięsem można także ugotować warzywa lub dodać je w trakcie gotowania.
  • Kości/mięso wyjąć z wywaru i umieścić w nim umyte oraz pokrojone w paski grzyby, pokrojoną, marchew, pietruszkę, ziemniaki oraz selera.
  • Następnie wsypać kaszę.
  • Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle i dodać do gotującej się zupy. Całość gotować do miękkości wszystkich składników.
  • Na końcu w zupie rozpuścić ser. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku i posypać zieleniną.
Aromatyczna zupa grzybowo-serowa. Doskonale rozgrzewa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dbvticw
dbvticw
dbvticw
dbvticw
Więcej tematów
dbvticw