Trwa ładowanie...
d1jgapg
d1jgapg

Karp pieczony z warzywami

Przepis

Nie lubisz smażonej ryby? A może chcesz nieco odchudzić nieco wigilijne? Mamy dla ciebie doskonalą propozycję na świątecznego karpia. Tak przygotowana ryba jest soczysta, miękka, a przede wszystkim - znacznie zdrowsza. zamiast smażyć karpia w panierce, upiecz go z dodatkiem ulubionych warzyw.

4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Rodzaj diety:
Okazja:
Karp pieczony z warzywami
123RF
Składniki
  • 1 kg karpia
  • 1 duża cebula (może być czerwona)
  • 2 łyżki masła
  • 7 małych ziemniaków
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Rybę oczyścić i umyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć, włożyć do naczynia wysmarować masłem, obłożyć cebulą dość drobno posiekaną oraz pieczarkami pokrojonymi w plastry, wyłożyć ziemniakami, posolić ziemniaki. Piec około 45 min w temperaturze 200 st. C.

Przepis dodał użytkownik ada18918

Karp pieczony z warzywami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1jgapg
d1jgapg
d1jgapg
d1jgapg
Więcej tematów
d1jgapg