Karp pieczony z warzywami
Nie lubisz smażonej ryby? A może chcesz nieco odchudzić nieco wigilijne? Mamy dla ciebie doskonalą propozycję na świątecznego karpia. Tak przygotowana ryba jest soczysta, miękka, a przede wszystkim - znacznie zdrowsza. zamiast smażyć karpia w panierce, upiecz go z dodatkiem ulubionych warzyw.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Rybę oczyścić i umyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć, włożyć do naczynia wysmarować masłem, obłożyć cebulą dość drobno posiekaną oraz pieczarkami pokrojonymi w plastry, wyłożyć ziemniakami, posolić ziemniaki. Piec około 45 min w temperaturze 200 st. C.
Przepis dodał użytkownik ada18918
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze