Karp w czerwonym winie
Przepis
Karpia można przygotować na wiele sposobów – smaczny jest smażony, pieczony, serwowany w marynacie, na słodko. Wypróbujcie nasz przepis na karpia pieczonego w czerwonym winie z owocami.
3.3
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
- Karpia pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na 2 godziny, oprószyć mąką i smażyć na maśle.
- Usmażone dzwonka włożyć do brytfanki, dodać pokrojony w plasterki banan, cząstki mandarynki i rodzynki.
- Wszystko zalać winem i włożyć do piekarnika (ok. 1 godziny w temp. 200 st. C).
Przepis dodał użytkownik barbara.rychert
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Karp w czerwonym winie
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.