Trwa ładowanie...
d1bkw75
d1bkw75

Karp w czerwonym winie

Przepis

Karpia można przygotować na wiele sposobów – smaczny jest smażony, pieczony, serwowany w marynacie, na słodko. Wypróbujcie nasz przepis na karpia pieczonego w czerwonym winie z owocami.

3.3
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Karp w czerwonym  winie
123RF
Składniki
  • karp
  • masło
  • sól
  • mąka
  • rodzynki 10 dkg
  • banan 2 szt.
  • mandarynki 4 szt.
  • szklanka wina czerwonego wytrawnego
Przepis
  • Karpia pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na 2 godziny, oprószyć mąką i smażyć na maśle.
  • Usmażone dzwonka włożyć do brytfanki, dodać pokrojony w plasterki banan, cząstki mandarynki i rodzynki.
  • Wszystko zalać winem i włożyć do piekarnika (ok. 1 godziny w temp. 200 st. C).

Przepis dodał użytkownik barbara.rychert

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Karp w czerwonym winie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1bkw75
d1bkw75
d1bkw75
d1bkw75
Więcej tematów
d1bkw75