Karp w czerwonym winie
Karpia można przygotować na wiele sposobów – smaczny jest smażony, pieczony, serwowany w marynacie, na słodko. Wypróbujcie nasz przepis na karpia pieczonego w czerwonym winie z owocami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
- Karpia pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na 2 godziny, oprószyć mąką i smażyć na maśle.
- Usmażone dzwonka włożyć do brytfanki, dodać pokrojony w plasterki banan, cząstki mandarynki i rodzynki.
- Wszystko zalać winem i włożyć do piekarnika (ok. 1 godziny w temp. 200 st. C).
Przepis dodał użytkownik barbara.rychert
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze