Karp w czerwonym winie
Karpia można przygotować na wiele sposobów – smaczny jest smażony, pieczony, serwowany w marynacie, na słodko. Wypróbujcie nasz przepis na karpia pieczonego w czerwonym winie z owocami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Karpia pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na 2 godziny, oprószyć mąką i smażyć na maśle.
- Usmażone dzwonka włożyć do brytfanki, dodać pokrojony w plasterki banan, cząstki mandarynki i rodzynki.
- Wszystko zalać winem i włożyć do piekarnika (ok. 1 godziny w temp. 200 st. C).
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl