Trwa ładowanie...
d21a0a5
d21a0a5

Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę

Przepis

"Krążki cebulowe w cieście to bardzo popularna przekąska w Ameryce. Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs, ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu" - pisze pani Alina, autorka bloga "Gotuj ze mną".

4.5
(2 głosy)
Oceń:
d21a0a5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Zdjęcie
Gotuj ze mną
Składniki
  • 3 cebule
  • 250 ml gazowanej wody
  • tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g mąki
  • olej do smażenia
  • ręcznik papierowy
  • ulubiony sos
Przepis

Składniki ciasta mieszamy ze sobą na jednolitą masę. Cebulę obieramy i tniemy na krążki. Bierzemy tylko te większe. Rozgrzewamy olej na patelni zanurzamy krążki w cieście, bułce tartej lub pokruszonych płatkach i smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d21a0a5

Podziel się opinią

17
5
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5
d21a0a5