Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
"Krążki cebulowe w cieście to bardzo popularna przekąska w Ameryce. Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs, ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu" - pisze pani Alina, autorka bloga "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
- 3 cebule
- 250 ml gazowanej wody
- tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g mąki
- olej do smażenia
- ręcznik papierowy
- ulubiony sos
Składniki ciasta mieszamy ze sobą na jednolitą masę. Cebulę obieramy i tniemy na krążki. Bierzemy tylko te większe. Rozgrzewamy olej na patelni zanurzamy krążki w cieście, bułce tartej lub pokruszonych płatkach i smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze