Rolada z mięsa mielonego. Smacznie i szybko
Prosta w przygotowaniu, a zarazem efektowna rolada z mielonego mięsa. Przepis dostaliśmy od czytelniczki na platformę Dziejesie.wp.pl
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 2 jajka
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 mała papryka pokrojona w kostkę
- kilka plastrów surowej szynki
- kilka plastrów żółtego sera
- podłużna foremka
- stolnica elastyczna lub folia spożywcza
Mięso mielone mieszamy dokładnie z przyprawami i jajkami. Rozkładamy na elastycznej stolnicy, mięso nie przykleja się, łatwo można zwinąć. Układamy plastry szynki, sera i posypujemy papryką. Zwijamy ściśle i wkładamy do długiej formy. Pieczemy 1 godz w temp. 180 stopni. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze