Trwa ładowanie...
d3pqdds
d3pqdds

Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej

Przepis

Zupa cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta to klasyczne danie francuskiej kuchni. Ewa Wachowicz proponuje własną wersję tego dania. Delikatna kremowa zupa podana z grzankami i prażoną kaszą gryczaną smakuje wyśmienicie.

2.2
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Archiwum prywatne
Składniki

Niezbędne składniki:

  • 4 cebule
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1½ l wywaru mięsnego na kościach wieprzowych
  • sól
  • pieprz ziołowy

Do podania:

  • grzanki
  • ugotowana i uprażona kasza gryczana
Przepis

Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.

Podawać z grzankami z chleba – pieczywo pokroić w kostkę i wysuszyć. Następnie obsmażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Udekorować ugotowaną i dodatkowo uprażoną kaszą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

14
12
Share
d3pqdds
d3pqdds
d3pqdds
d3pqdds
d3pqdds