Pietruszkowo-czosnkowy śledzik w oliwie
Przepis
Przepyszne śledziki marynowane w oleju z czosnkiem i pietruszką. Dobra wiadomość to taka, że jeżeli zasmakują komuś te śledziki, to można zalewy używać kilkakrotnie. Wystarczy jedynie uzupełnić ilość oleju.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
- Śledzie moczymy co najmniej 12 godzin w zimnej wodzie, dwukrotnie ją zmieniając w naczyniu. Potem kroimy w dzwonka - ja preferuję małe kawałeczki: takie "raz w mordeczki".
- Natkę pietruszki i czosnek szatkuję na drobno i mieszam ze sobą.
- W naczyniu układam: warstwę śledzików, posypuję pietruszką z czosnkiem i odrobiną białego pieprzu. I tak warstwa po warstwie.
- Na koniec całość zalewamy oliwą z oliwek lub dobrej jakości olejem, tak aby śledziki były przykryte. Wstawiam na co najmniej dobę do lodówki.
Przepis dodał użytkownik dawcio796
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Pietruszkowo-czosnkowy śledzik w oliwie
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.