Trwa ładowanie...
d3bki9w
29-12-2011 19:07

Karp wigilijny z warzywami

Przepis

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia. Jak przygotować tę rybę, by była smaczna i soczysta? Wypróbuj nasz sprawdzony przepis.

d3bki9w
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Rodzaj diety:
Okazja:
Fotolia
Źródło: Fotolia
Składniki
  • karp - 2 kg
  • jajko - 1 sztuka
  • bulion warzywny - 300 ml
  • czosnek granulowany
  • cytryna - 0,5 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • marchewka - 2 sztuki
  • vegeta
  • pietruszka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • seler - 0,25 sztuki
  • bułka paryska - 1 sztuka
  • piwo - 1 szklanka
  • olej
Przepis

Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp vegetą, następnie pokrój w plastry. zagotuj bulion. Pokrój warzywa, zalej wywarem, dodaj piwo i ugotuj, następnie przetrzyj. Roztrzep jajko i maczaj w nim rybę, którą następnie obtaczaj w mące z bułką. Usmaż karpia, po czym zalej go sosem warzywnym i duś przez 20 minut. Rozetrzyj masło z czosnkiem. Posmaruj bułkę, usmaż grzanki i podawaj razem z rybą.

Przepis dodał użytkownik reksio740

Karp wigilijny z warzywami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bki9w
d3bki9w
d3bki9w
d3bki9w
Więcej tematów
d3bki9w