Karp wigilijny z warzywami
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia. Jak przygotować tę rybę, by była smaczna i soczysta? Wypróbuj nasz sprawdzony przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp vegetą, następnie pokrój w plastry. zagotuj bulion. Pokrój warzywa, zalej wywarem, dodaj piwo i ugotuj, następnie przetrzyj. Roztrzep jajko i maczaj w nim rybę, którą następnie obtaczaj w mące z bułką. Usmaż karpia, po czym zalej go sosem warzywnym i duś przez 20 minut. Rozetrzyj masło z czosnkiem. Posmaruj bułkę, usmaż grzanki i podawaj razem z rybą.
Przepis dodał użytkownik reksio740
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze