Karp wigilijny z warzywami

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia. Jak przygotować tę rybę, by była smaczna i soczysta? Wypróbuj nasz sprawdzony przepis.

Karp wigilijny z warzywamiKarp wigilijny z warzywami

Składniki

  • karp - 2 kg
  • jajko - 1 sztuka
  • bulion warzywny - 300 ml
  • czosnek granulowany
  • cytryna - 0,5 sztuki
  • mąka - 2 łyżki
  • marchewka - 2 sztuki
  • vegeta
  • pietruszka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • seler - 0,25 sztuki
  • bułka paryska - 1 sztuka
  • piwo - 1 szklanka
  • olej

Przepis

Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp vegetą, następnie pokrój w plastry. zagotuj bulion. Pokrój warzywa, zalej wywarem, dodaj piwo i ugotuj, następnie przetrzyj. Roztrzep jajko i maczaj w nim rybę, którą następnie obtaczaj w mące z bułką. Usmaż karpia, po czym zalej go sosem warzywnym i duś przez 20 minut. Rozetrzyj masło z czosnkiem. Posmaruj bułkę, usmaż grzanki i podawaj razem z rybą.

Wybrane dla Ciebie
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów