Trwa ładowanie...
d1viqf8
d1viqf8

Kotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiad

Przepis

"Kotleciki z paluszków krabowych są lekkie, smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli chcemy zaskoczyć gości smaczną potrawą, to szczerze polecam" - czytamy na blogu "Gotuj ze mną".

2.6
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
123RF
Składniki
  • 400 g paluszków krabowych
  • 2 cebule dymki ze szczypiorkiem, posiekane
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 kajzerki namoczonej w wodzie
  • 1 jajko
  • pieprz,sól do smaku
  • olej do smażenia
Przepis

Mięso z z osłonek z paluszków krabowych wyciskamy widelcem, Wkładamy do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki: jajko, cebulę, pietruszkę, wyciśniętą bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na gładką masę. Formujemy nieduże kulki, spłaszczamy na desce. Rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Mięso jest delikatne, więc trwa to krótko. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy np. z ryżem i ulubioną sałatką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

9
4
Share
d1viqf8
d1viqf8
d1viqf8
d1viqf8
d1viqf8