Kotleciki z paluszków krabowych. W sam raz na obiad
"Kotleciki z paluszków krabowych są lekkie, smaczne i proste w przygotowaniu. Jeżeli chcemy zaskoczyć gości smaczną potrawą, to szczerze polecam" - czytamy na blogu "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 400 g paluszków krabowych
- 2 cebule dymki ze szczypiorkiem, posiekane
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 kajzerki namoczonej w wodzie
- 1 jajko
- pieprz,sól do smaku
- olej do smażenia
Mięso z z osłonek z paluszków krabowych wyciskamy widelcem, Wkładamy do miseczki. Dodajemy pozostałe składniki: jajko, cebulę, pietruszkę, wyciśniętą bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy na gładką masę. Formujemy nieduże kulki, spłaszczamy na desce. Rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Mięso jest delikatne, więc trwa to krótko. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy np. z ryżem i ulubioną sałatką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze