Karp z warzywami
Karp w galerecie z warzywami będzie ozdobą świątecznego stołu. Ryba nie tylko pięknie się prezentuje, ale przede wszystkim zachwyca smakiem.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Rybę sprawić, pozostawiając głowę i ogon, gotować z przyprawami ok. 20 min. Wyjąć, ułożyć na półmisku, ostudzić. Wywar przecedzić, połączyć z rozpuszczoną żelatyną, podgrzać, ostudzić, polać rybę. Zostawić do stężenia, obłożyć ugotowanymi brokułami, marchewką i plasterkami zeszklonej czerwonej cebuli, ozdobić.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl