Trwa ładowanie...
d3ruwy4
19-04-2009 10:59

Karp z warzywami

Przepis

Karp w galerecie z warzywami będzie ozdobą świątecznego stołu. Ryba nie tylko pięknie się prezentuje, ale przede wszystkim zachwyca smakiem.

d3ruwy4
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • karp 1 kg
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • cytryna cząstki do dekoracji
  • warzywa do dekoracji
Przepis

Rybę sprawić, pozostawiając głowę i ogon, gotować z przyprawami ok. 20 min. Wyjąć, ułożyć na półmisku, ostudzić. Wywar przecedzić, połączyć z rozpuszczoną żelatyną, podgrzać, ostudzić, polać rybę. Zostawić do stężenia, obłożyć ugotowanymi brokułami, marchewką i plasterkami zeszklonej czerwonej cebuli, ozdobić.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Karp z warzywami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3ruwy4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ruwy4
d3ruwy4
d3ruwy4
d3ruwy4
Więcej tematów
d3ruwy4